Weg met slootwater-Senseo

Eindelijk is hij er. Blinkend en stoer, een beetje verstopt in de gang, gelukkig wel dicht bij de werkplek. Jarenlang keken we er naar uit en zeiden tegen elkaar, met de zure nasmaak nog achter op de tong, ‘ooit komt het goed’. En dat ooit is nu gekomen. De nieuwe Bollenstreekbonen-koffiemachine is een feit.

Nooit meer slootwater Senseo, nooit meer belangrijke partners een Haags bakkie voorschotelen. Genieten van 21e-eeuwse luxueuze verse koffie, latté macchiato’s en cappuccino’s met een romig schuimlaagje.

We moeten de machine alleen wel dagelijks schoonmaken. En de residubak legen (heerlijk woord, residubak. Voortaan noem ik onze huis -en tuin prullenbak ook zo, “gooi maar weg in de residubak”, klinkt toch veel beter!). Het melkslangetje moet eigenlijk 2x per dag worden doorgespoeld. En elke 5 dagen moet de melk worden ververst, want anders wordt het schuimlaagje van de cappuccino een beetje krokant. Ohja, de gemalen koffieresten komen tussen de veertjes te zitten, dus zeker maandelijks even het hele apparaat demonteren en met een kwastje schoonmaken. En welke bonen doen we er eigenlijk in? Die bonen moeten wel bewaard in de koelkast, dan smaken ze het beste. Sojamelk of gewone volle koemelk? De klant betaalt ervoor, wij mogen er gratis gebruik van maken. Dan moeten we wel een gang door en een deur. Die eigenlijk altijd op slot zit.

‘Nooit meer belangrijke partners een Haags bakkie voorschotelen.’

Op het apparaat kunnen we middels een pincode en specifieke volgorde van handelingen de instellingen op “gratis” zetten. Moeten we niet vergeten deze weer terug te zetten als de bibliotheek open gaat, want anders drinken de klanten ook gratis verse bonenkoffie.

Als ik nu dus koffie wil moet ik eerst de gang door, een sleutel pakken van het haakje, de deur openen, de koffiemachine op gratis zetten, (shit weer vergeten een mok te pakken), de koffie kiezen, apparaat weer op “betalen” zetten, deur terug op slot, sleutel aan het haakje…

Helaas is hij er. De nieuwe koffiemachine. Volgende keer graag ook een barista-cursus erbij. Of hebben we het bonnetje nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.