Trouwen in Den Haag #1

En toen stond ik weer aan het begin. Toen we met kerst erachter kwamen eerder terug te verhuizen dan de geplande bruiloft datum, kon ik weer opnieuw beginnen. Maar eerst moesten natuurlijk de huidige geregelde zaken geannuleerd worden. Gelukkig had Brussel weer bewezen niet de meest geregelde stad te zijn, dus er was nog niet veel af te zeggen. Daarbij hadden we de beste reden ever om een reservering niet meer te willen: we verhuisden terug naar Nederland.

Het rouwen om de fabulous trouwlocatie op de grote markt lieten we niet lang toe. Want we besloten om alvast even verder te googelen op een eventuele trouwlocatie in Den Haag. En hoe kon het ook anders, natuurlijk hadden we snel een potentieel gevonden. En natuurlijk kon deze trouwlocatie ons even ontvangen op dezelfde dag dat we appartementen gingen bezoeken in Den Haag.

Vanaf het moment dat we binnen warden verwelkomd had ik al meer het gevoel een bijzonder bruidje te zijn. Waar we in Brussel regelmatig te laat werden ontvangen, iemand helemaal niet kwam opdagen of überhaupt niet reageerden op mijn mails was dit een complete andere ervaring. Hier werden we echt behandeld als mensen die van plan waren geld uit te geven! Eerst kregen een we een heerlijk drankje van de gastheer Gerben. Netjes in pak ging hij tegenover ons zitten en vroeg naar onze trouwplannen. Na uitgebreid verteld te hebben hoe we de dag voor ons zagen, adviseerde hij nog enkele dingen door persoonlijke ervaringen. Keurig volgens het boekje, wat natuurlijk bij ons als beïnvloedbaar stel gewoon werkt. De hotelkamer werd dus ook in de rondleiding toegevoegd.

Na de dineerzaal, feestlocatie (inclusief app met mogelijkheid om led-lichten te wijzigen) en de prachtige hotelkamers te hebben gezien, kregen we een glanzende brochure mee. Een eerste prijs kon hij nog niet zeggen (ook heel slim) maar zouden we snel op de mail krijgen. Ik zag het al in Leon’s ogen: we waren verkocht. En zoals Leon vaak zegt: het is maar geld, laten we het gewoon doen.

De offerte was inderdaad snel ontvangen en na het testen van het diner en onderhandelen over het kurkrecht voor de speciaal biertjes was het al snel besloten. We hadden een dinerzaal, feestlocatie en hotelkamer voor de speciale dag. Het was ongelooflijk hoe makkelijk dat ging, zeker vergeleken met Brussel. Het leek wel of het altijd de bedoeling was dat we hier gingen trouwen in plaats van in Brussel. Het leven kan soms gek lopen, en het enige wat je kunt doen is meegaan op de snelweg en af en toe genieten van het uitzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.