Trouwen in Brussel#1: Onuitwisbare potlood

Ja… en dan heb je ja gezegd, en moet je een bruiloft voorbereiden. Natuurlijk zijn er basis zaken die je allang in een plakboek hebt geplakt / op een geheim pinterest bord hebt gezet. Zoals bruidsjurken, trouwring doosjes, uitnodiging voorbeelden en kleurthema’s. Maar details zoals een datum, tijdstip of locatie staan niet zo leuk in een plakboek. Een locatie hangt natuurlijk ook, hoe praktisch kun je zijn, af van de stad waar je op dat moment woont. Nu is dit toevallig bij ons Brussel, en eigenlijk is dit wel een dream come true. We kunnen namelijk trouwen op de Grote Markt!

Helemaal enthousiast over onze verloving daalden we weer af naar het altijd zo gezellige stadhuis. Ondertussen worden we herkend en vragen de medewerkers hoe het met ons gaat. De vrolijke ambtenaar verantwoordelijk voor samenwonen en huwelijken regelde eerst dat we officieel samen wonen volgens het systeem. Nadat hij een denkbeeldige kurk uit een champagnefles trok om ons te feliciteren met het officiƫle samenwoon document, vertelden wij dat onze relatie eigenlijk al een stap verder was. We gaan namelijk ook trouwen!

Enthousiast sprong hij op en pakte de agenda van Het Stadhuis Op De Grote Markt. Echter was dit de verkeerde agenda, want 2015. En zoals mijn plakboek al jaren duidelijk maakt, wil ik graag mijn eigen jurk naaien. Oftewel: liever trouwen we in 2016. Ook dit was geen enkel probleem, en na een tijdje zoeken en te vertellen over een aankomende verhuizing van deze afdeling, vond hij een snelbind mapje. Zo’n simpel plastieken groen ding, met daarin uitgeprinte blaadjes waar de dagen van 2016 op stonden. Hij vroeg ons welke maand, en wij noemden mei. Hij pakte een potlood, vroeg of we het goedkope of luxe pakket wilden (luxe natuurlijk) en schreef de afgesproken tijd op het blaadje. Opeens keek hij bloedserieus op en zei: “oke, nu is het officieel, en kunnen jullie niet meer veranderen! Het staat in de agenda, dus weet zeker dat wij nu de datum alleen voor jullie reserveren!” Dit vond ik een beetje gek, niet omdat je nooooit iets zeker weet in Brussel, maar omdat het met potlood op een uitgeprint A4tje stond bewaard in een plastic mapje, die binnenkort zal verhuizen naar een nieuwe locatie… Ik kon mijn lachen niet inhouden en deed maar net alsof het lachen van geluk was. Jippie, de datum is besloten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.