Stoppen met shoppen

Shoppen is voor mij als chocolade tijdens die periode van de maand. Je weet dat je het niet moet doen, maar kan je niet weerhouden. Het voelt namelijk heel goed en je vind dat je het verdient. Er is altijd wel een reden: je hebt een nieuwe baan / stage, je hebt een baaldag gehad, je gaat met je vriendinnen een weekendje weg en wil er fabulous uit zien, of je hebt gewoon hard gewerkt die week.

En je weet zeker dat als je dat jurkje, topje, rokje, jasje [fill in the blanks] koopt, je het probleem / dat knagende gevoel kunt vervullen. Echter gebeurt er dan de week erna weer iets waarom je het verdient om te shoppen, en begin je van voor af aan.

Ooh en de verleidingen zijn groot. End of the season sales, season sales en mid-season sales, ze verzinnen van alles. Binnenkort kun je zelfs op Pinterest de dingen kopen die je tegenkomt. Niet enkel liken, of pinnen, maar ook kopen!
Om af te zijn van het schuldgevoel en niet meer snel de tags weg te hoeven gooien van mijn nieuwe kleding (nee hoor, ik had dit vorige zomer al gekocht, maar nog niet aan gehad!) heb ik mezelf een challenge gegeven.
Ik mag tot aan kerst 2015 niet meer shoppen!
Niet vintage, niet in de uitverkoop: gewoon niet. De enige manier waarop ik mijn modehart kan pleasen is door het zelf te maken. Wie doet er met me mee? (niet allemaal tegelijk…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.