Op vakantie als biebmiep

De eerste vakantiedag begon met inpakken. Toen ik dit meldde bij de kleine meid, rende ze spontaan naar de boekenkast. Mijn bibliotheekhart smolt. Ze wilde namelijk eerst uitzoeken welke boekjes mee mochten op vakantie. Peuterlogica? Of beïnvloed door haar biebmiep-mama? Waar het ook vandaan kwam, de boekentas werd als eerste in de auto gezet.

Nadat de rest ook was ingepakt begon de autorit. Na even gekeken te hebben naar de vliegtuigen langs de A4 kwam al snel de vraag: zijn we er al bijna? Nee, natuurlijk niet. Dan maar een luisterboek aan. In de LuisterBieb app werd er gekozen voor ‘De avonturen van Rik en Roosje’ van Carry Slee. Toen was het goed. We waren zelfs al aangekomen voordat ‘Jip en Janneke’ uit was. Hadden we nog iets tegoed.

De vakantie was heerlijk onbekommerd. Omdat we net voor de grote vakantie waren gegaan, werd de camping bevolkt door jonge gezinnen met peuters en babies. En die peuters waren eigenlijk altijd op en om de trampoline te vinden. Na het avondeten kwam de kinderdagverblijf-mama met haar bluetooth-box om de kinderen nog even te laten dansen. Dat vonden ze natuurlijk geweldig, maar de slaap was ver te zoeken. Dus de volgende dag besloot ik mijn leesoffensief in te zetten. Ik lokte de kinderen op de bank met een boekje over scheetjes. Dat werkte. Vier boekjes verder was het toch echt te donker en moesten ze gaan slapen. Die avond was het veel rustiger op de camping.

Toen was ik betrapt. De andere mama’s kwamen erachter dat ik wel iets wist over boeken. Tijdens de kampvuuravond 18+ werden de vragen rondom op mij afgevuurd. Hoe vaak voorlezen? Wat ik lees ik voor? Wat gaan ze straks zelf lezen? Zo goed en kwaad als het ging met een mond vol marshmallows, gaf ik antwoord. En nu hebben we een app-groepje! Daarin deel ik boekentips voor jonge ouders met drukke peuters. En ik dacht te kunnen ontsnappen aan werk op vakantie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.