Koopzon(iet)dag in Brussel

Het werd groots aangekondigd, ik las het als eerste op de Brussel Life blog, de winkels in het centrum zouden vanaf eind juni elke zondag open zijn. Eigenlijk vond ik het al raar dat enkel de choco winkels rondom de grote markt open waren in de hoofdstad van Europa, maar ik had er mee leren leven.
Oke, toegegeven, met mijn vijf levensjaren in Den Haag waar de winkels altijd open zijn en de appie sluit om 22:00 was ik wel verwend. Maar goed, langzaamaan speelt Brussel mee met de grote jongens, dus de winkels gingen open op zondag.

Op een grijze zondag in juli besloot ik van de gelegenheid gebruik te maken om BH’s te scoren in de Nieuwstraat. Toch al geen leuke opdracht, want zoals jullie weten mag ik verder niet shoppen. Ik kreeg vriend-lief van de bank om me te helpen met deze levens veranderende keuzes. Eenmaal aangekomen op het Muntplein, bleek dat alle winkels dicht waren… Oftewel: Brussel stelde me weer eens teleur. Misschien was het weer een feestdag waar ik niks van af wist, of had ik de posters verkeerd ge├»nterpreteerd: ik ging in ieder geval niet naar huis met mooie ondersteunende kantjes.

Op de weg terug bedacht ik me de andere keren dat Brussel mij teleur stelde. Ik herinnerde mij het Magritte museum wat door kapotte verlichting dicht was, het lunch tentje AUB SVP wat zomaar 3 weken dicht was vanwege vakantie, die leuke tweedehands winkel die opeens verdwenen was, het Magritte museum wat sowieso teleurstelde en restaurants die op zaterdagavond dicht zijn… Vooral dat laatste begrijp ik echt niet in deze hedendaagse maatschappij. Ik als pragmatische Nederlander zeg: Fix die verlichting, ga niet dicht als je baas op vakantie is en communiceer duidelijk je openingstijden. De oplossing is zo simpel…

In Brussel wordt je altijd verrast, zowel positief als negatief. Ga dus met een open mind op zoek naar de leuke plekjes. maar zorg altijd voor een backupplan als dat lunchtentje niet open kan blijven tussen de middag, want dan moet de hond misschien uitgelaten worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.