De Belgen zijn beter in alles rondom eten…

We wonen al een jaar in Brussel. Ik heb nog nooit zo lang niet in Nederland gewoond! En ik heb ook nog nooit zo goed een andere cultuur anders dan de Nederlandse leren kennen. Tijdens mijn 6 maanden Zuid-Afrika en 6 maanden Australië heb ik vooral gereisd, gefeest en genoten. Eigenlijk gewoon de verwende toerist uitgehangen.

Nu is het voor het echie, een jaar lang wonen, werken en echt leven in een ander land. De vier seizoenen meemaken, de festivals voorbij zien komen, politiek belangrijke momenten beleven en zelfs de grote feestdagen in een ander land meevieren. Dit is een ervaring die ik niet snel meer zal vergeten. Het is vooral ook erg leuk om andere soort mensen te leren kennen waar ik nog steeds elke dag van leer. Wat heb ik allemaal geleerd over België dit jaar:

– Boven aan de metrotrap horen of de aankomende metro aan jouw kant is of niet
– Met keuzestress omgaan ivm de vele culturele activiteiten in Brussel
– Een kerstboom koop je hier niet na Sinterklaas, maar het allereerste moment dat het kan!
– Het is geen tweetalig land, maar het zijn eigenlijk twee landen met Brussel als eilandje in het midden
– In je kolom “vaste uitgaven” komt standaard anti-kalk producten te staan
– Het openbaar vervoer rijd op een theoretische tijd
– Het is altijd terras weer. Altijd!
– Alcohol kan ook altijd. Altijd!

Al zo veel nuttige competenties die ik niet meer zal verleren. Maar eigenlijk zijn de verschillen samen te vatten in 1 zin: De Belgen zijn beter in alles wat met eten te maken heeft, de Nederlanders zijn beter in al het andere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.